Jump to content

Interviu #90 - BIS aka OldNab - Ex Forum Administrator


Madalin
 Share

Recommended Posts

Madalin: Salut, BIS! Aş dori pentru început să ne familiarizăm cu viaţa ta reală, cum te numeşti şi câţi ani ai?
BIS aka OldNab: Salutare, Mădăline! Sunt Seba și am 23 de ani.

 

Madalin: Acum că ne-am familiarizat puţin cu persoana ta, ne poţi spune din ce oraş provii?
BIS aka OldNab: Din Iași.

 

Madalin: Ai urmat o facultate? Dacă da, ne poţi spune ce facultate ai terminat?
BIS aka OldNab: Am terminat științe sociale la Vrije Universiteit Brussel și masterul în politici publice și management instituțional la UAIC, unde urmează să dau admiterea la doctorat în septembrie.

 

Madalin: Este o facultate foarte interesantă, m-ai făcut curios să aflu în ce domeniu profesezi. Ne-ai putea oferi şi acest aspect?
BIS aka OldNab: Momentan sunt șofer de ride-hailing în timpul liber, dar după ce îmi termin doctoratul voi deveni profesor. Rămâne de văzut dacă voi intra în mediul universitar sau preuniversitar.

 

Madalin: A venit timpul să trecem şi la nişte întrebări legate despre viaţa ta virtuală, ca orice membru al comunităţii, începuturile tale au fost pe SA-MP, nu pe Forum, ne poţi spune cum ai descoperit comunitatea B-Zone şi ce te-a făcut să joci pe ea?
BIS aka OldNab: Se jucau mai mulți colegi din generală pe RPG1 și 2, și am decis să încerc și eu serverul în clasa a 8-a. Mai jucasem SA:MP înainte, însă doar pe servere de stunt/freeroam.

 

Madalin: Ne poţi preciza ce prietenii ai reuşit să legi de-a lungul perioadei tale de joc pe B-Zone?
BIS aka OldNab: Pe lângă faptul că mi-am întărit prieteniile cu colegii mai sus menționați, am legat și prietenii IRL cu oameni noi, inclusiv ieșeni. A fost amuzant să cunosc pe RPG1 un prieten bun din prezent, ca să aflăm pe parcurs nu doar că suntem amândoi ieșeni, ci și că învățăm la același liceu. 😅

 

Madalin: Uşor, uşor, am ajuns şi la partea legată de Forum, ne poţi spune care a fost primul grad de Moderator pe care l-ai primit şi acum cât timp s-a întâmplat asta? 
BIS aka OldNab: Funny Stuff, undeva în februarie 2015.

 

Madalin: Am remarcat efortul tău constant, în mod special în secţiunile de History, Politics şi B-GAG, ne poţi spune ce te-a atras la acestea încât să depui atâta muncă să le dezvolţi la nivelul la care sunt ele acum?
BIS aka OldNab: Am vrut să îmi transpun pasiunea pentru istorie, politică și meme în interesul forumului. Din păcate, nu am găsit suficienți pasionați de istorie și politică, dar B-GAG a fost un succes, până nu demult.

 

Madalin: Cum crezi c-ai fost promovat la gradul de Global Moderator, implicit, cu timpul, la cel de Forum Administrator, prin ce te-ai făcut remarcat mai mult faţă de restul moderatorilor din acea perioadă încât să fii ales pentru această funcţie?
BIS aka OldNab: Probabil că factorul principal a fost longevitatea, din moment ce avusesem timp de 5 ani la momentul respectiv cel puțin o categorie moderată constant, iar la momentul promovării aveam 4 sau 5, nu mai țin minte exact. Pe lângă asta, mereu am avut o activitate bună și constantă, și am venit cu multe inovații pentru forum încă dinaintea promovării.

 

Madalin: Poţi preciza şi pentru membrii noştri, ce înseamnă a fi Forum Administrator şi în ce a constat activitatea ta în cadrul acestui Forum?
BIS aka OldNab: Am încercat să actualizez și să uniformizez forumul, l-am schimbat din temelii. Am scos moderatorii și categoriile inactive, și am pus accentul pe pasiune și implicare. Dacă ții minte, la început luam interviuri audio unor aspiranți la funcția de moderator, acolo unde era cazul. Funcția asta de administrator presupune că ai tot forumul în grija ta, nu doar câteva categorii. Mă bucur că am putut să mai împart din sarcini cu Andrada și apoi cu tine, cred că ai putea detalia tu partea ta de implicare. 😁

 

Madalin: De-a lungul timpului, a fost vreo perioadă care a fost mai grea şi a necesitat un efort mai mult în administrarea forumului? 
BIS aka OldNab: Evident că primele luni au necesitat cel mai mult timp, țin minte că stăteam constant 8-10 ore pe zi pe forum. Noroc că abia venise pandemia și aveam mult timp liber. 😅

 

Madalin: Prin ce schimbări crezi că ţi-ai lăsat amprenta în cadrul forumului?
BIS aka OldNab: Forumul, așa cum este organizat și funcționează în prezent, este, fără falsă modestie, rodul muncii și ideilor mele. Desigur că preluasem deja o bază solidă, dar eu am ridicat turnurile de deasupra temeliei, cu ajutorul întregii echipe, bineînțeles.

 

Madalin: Am văzut în Faction History-ul tău că ai fost de foarte multe ori în facţiunea News Reporters, ai legat vreo prietenie prin intermediul colectivelor din acea perioadă?
BIS aka OldNab: Desigur, NR e facțiunea mea de suflet și unul din marile mele regrete este că nu mi s-a acordat șansa să fiu liderul ei niciodată. Prin intermediul NR am legat majoritatea prieteniilor de pe server.

 

Madalin: Fiind un reporter atât de devotat pe SA-MP şi pe Forum prin intermediul secţiunii de Interviews, ai avut vreodată un gând să profesezi în aria jurnalistică?
BIS aka OldNab: Da, am vrut să aplic la jurnalism politic în Scoția, dar am preferat științele sociale la Bruxelles. Încă am salvată aplicația aia pe care nu am depus-o niciodată. 😅

 

Madalin: După cum cel mai probabil ştii, comunitatea noastră lucrează la un server de RAGE MP, cum consideri că va evolua serverul după deschiderea lui? Te-ai apuca de el? Dacă da, ce aşteptări ai avea de la acesta?
BIS aka OldNab: Nu am așteptări prea mari, nu cred că va avea succes un alt server Hard RP, e prea târziu, piața e deja prea plină. Eu încă de acum 4-5 ani am insistat să facă un server de GTA V RPG, dar le doresc succes cu acest proiect. Din păcate, un eventual eșec al său va însemna moartea comunității, mi se pare că riscă orbește totul pe cartea asta, din moment ce SA:MP-ul e clar că va muri în cel mai scurt timp.

 

Madalin: Avem o serie de întrebări din partea lui Wizzle. Câți ani mai vezi B-Zone-ul activând?
BIS aka OldNab: Nu știu... 2, maxim 3, dacă nu prinde miraculos serverul de GTA V.

 

Madalin: Ce te-a făcut să te lași de SA-MP?
BIS aka OldNab: Deciziile extrem de proaste ale conducerii. Mi-au șters și ultima urmă de pasiune pentru jocul ăsta.

 

Madalin: Dacă ţi-ar mai permite timpul, te-ai mai reapuca de RPG? Cum vezi din perspectiva unui jucător decenar, evoluţia serverului de-a lungul acestor ani?
BIS aka OldNab: Sincer, habar nu am cum a mai evoluat serverul. GM-ul actual îmi e total străin din cauza nenumăratelor update-uri, și cu siguranță nu mă mai reapuc de SA:MP sau orice alt joc virtual. Prefer să petrec timpul ăla liber cu familia și prietenii din viața reală.

 

Madalin: Am ajuns şi la finalul interviului nostru, îţi mulţumesc BIS pentru că mi-ai acceptat invitaţia. Vă doresc numai bine!
BIS aka OldNab: Mulțumesc pentru interviu și pentru tot sprijinul pe care mi l-ai acordat, dar și pentru toată implicarea și dedicarea ta în folosul forumului și al întregii comunități. Îi salut cu deosebit respect pe toți bizonarii, distracție plăcută și bucurați-vă de fiecare clipă! Nici nu știți ce repede vine viața peste voi și veți regreta momentele astea.

Link to comment
Share on other sites

Interesant interviu. Întotdeauna l am apreciat pe om, chiar daca noi de cele mai multe ori ne-am contrat pe unde ne am întâlnit 😂

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.