Jump to content

Advent Calendar 2023 [RPG Event & Discounts]


Kelton
 Share

Recommended Posts

:ro: 

 

qMy5uN3.png

 

Înainte de a trece la informații despre evenimentele pe care vi le-am pregătit, dorim să vă ținem la curent cu lucrurile la care am lucrat în ultimul timp.

 

După cum majoritatea știți, sa-mp-ul nu a mai primit actualizări de ani de zile, echipa care a înființat sa-mp-ul a decis să nu mai investească timp în acest proiect. Lipsa de actualizări și suport din partea dezvoltatorilor clientului pe care-l folosim a însemnat pentru comunitățile de sa-mp limitare și incertitudinea rezolvării problemelor care puteau să apară.

 

În urmă cu câțiva ani menționasem despre apariția unui nou proiect sub numele de open.mp

Acesta promitea la vremea respectivă compatibilitate inversă cu sa-mp-ul. Asta înseamnă, în termeni largi, că în timp se va putea continua dezvoltarea serverului cu noi update-uri folosind noua platformă de open.mp, păstrând funcționalitatea sa-mp-ului cât și clientul actual de sa-mp cu care toată lumea se conectează pe server.

 

Anii au trecut, s-a continuat să se muncească la proiectul de open.mp și s-a reușit în urmă cu puțin timp să ajungă la o formă stabilă, pe care să o putem adopta și noi pe serverul nostru. Pentru a face asta este nevoie de multiple modificări tehnice, să lucrăm în paralel cu două versiuni diferite de server (una pentru serverul actual de sa-mp pe care jucați cu toții, și una pentru un server de open.mp care este în stadiul de testing). Facem tot posibilul să actualizăm tot ceea ce trebuie actualizat și să optimizăm toate sistemele și tot ceea ce ține de ele pentru a putea face această trecere către open.mp

 

Ce înseamnă asta pe scurt? Actualizări, optimizări, îmbunătățiri și pe viitor cine știe, poate chiar lucruri noi. Sperăm ca odată ce vom reuși să facem trecerea pe open.mp ca serverul să funcționeze mult mai bine, să reducem lagul și delay-ul la folosirea unor comenzi. Per total, să meargă tot mai bine față de cum merge acum. Pentru curioși, puteți merge în gaura de iepure pe https://open.mp/ iar de acolo mai departe pe paginile de git, forumul lor, blog și ce altceva mai au pe acolo.

 

Să trecem la evenimente.

 

j7OmWns.jpeg

 

Ca în fiecare an, Advent Calendarul va începe de pe 1 Decembrie și va fi activ până la finalul luii, pe 31 Decembrie.

Fiecare premiu din calendar poate fi câștigat de unul sau mai mulți jucători în funcție de tipul acestuia:

 • all.png - toți jucătorii online de minim level 10 vor primi acest premiu.
 • single.png - un singur jucător norocos ales aleatoriu dintre jucătorii online de minim level 10 și cu minimum 1 oră reală jucată în ziua respectivă va primi acest premiu.

 

jp3oiq5.png

 

Începând cu 30 Noiembrie, Tanti Mirela își face din nou apariția și are nevoie de această dată de ajutorul vostru. Până pe 31 Decembrie ea v-a pregătit o grămadă de sarcini pe care le puteți face zilnic, dar și o mulțime de premii.

 

V-am ascultat nemulțumirile de la Questurile anterioare legate de acele sarcini care implică interacțiune cu alți jucători, iar de multe ori nu găseați jucători cu care să interacționați, așadar am eliminat majoritatea acestor sarcini. Mai mult, am redus cooldownul pentru schimbarea sarcinilor la 2 minute.

 

Pentru a începe Questul folosiți comanda /mirela, mergeți în locația indicată pe minimap și folosiți tasta Y la Tanti Mirela. Veți primi un set de 5 sarcini, 4 ușoare și 1 mai grea pe care va trebui să le completați. Puteți repeta Questul de până la 5 ori într-o zi și puteți recupera zilele de Quest pierdute.

 

 • Premiu principal: o sumă între 30,000$ - 50,000$, 3 - 5 RP și 3 - 5 Gold la finalizarea fiecărui Quest.
 • Premiu secundar (la alegere 2 premii): între 3-5 Puncte de Jaf, între 3-5 Puncte de Evadare, între 3-5 Puncte de Misiune, între 30-50 Lemn, între 30-50 Bumbac, între 50-100 Argint, între 30-50 Lingouri de Aur.
 • Bonus #1: la fiecare 5 Questuri terminate vei primi 1 Spin la Roata Norocului.
 • Bonus #2: la fiecare 10 Questuri terminate vei avea de ales între o Cutie aleatorie sau un Fragment de Skin aleatoriu.
 • Bonus #3: la fiecare 20 Questuri terminate vei primi între 50 și 100 Gold.
 • Bonus #4.1: la finalizarea a 125 Questuri vei primi 1x Car Slot, 1x Hidden Color, 1x Level UP, 1.000 Gold și un badge special pe website de Crăciun.
 • Bonus #4.2: toți jucătorii care finalizează 125 Questuri vor fi înscriși la o TOMBOLĂ care va avea loc pe 31 Decembrie la ora 10:00, unde vor exista 10 jucători câștigători (online sau offline pe server) a unui Skin Onyx cu cele mai mari caracteristici.

  Notă: 
  Skinurile vor fi acordate manual câștigătorilor. Veți fi contactați pe website pentru a menționa dacă doriți un anumit skin.

 

pVqXQ5F.jpeg

 

Comanda /getgift este bineînțeles și ea disponibilă în perioada Questului și vă aduce unul dintre următoarele premii: între $5,000 și $25,000, între 1 și 5 Puncte de Respect, între 10 și 50 Gold, între 1 și 5 zile de Cont Premium, între 5 și 10 Puncte de Misiune, între 10 și 30 Lemn, între 10 și 30 Bumbac, între 30 și 60 Argint, între 10 - 30 Lingouri de Aur.

 

UvFhJfG.jpg

 

Echipa DISCORD B-ZONE v-a pregătit un concurs cu adevărat special anul acesta.

 

Sistemul este asemănător cu cel al maratonului cu care sunteți obișnuiți. Începe ziua, la ora 00:00, iar punctele se înregistrează în baza de date.
Fiecare zi are un număr de puncte prestabilit în baza de date.

 

image.png
(interfața cu opțiunea de claim activă)

 

image.png

(interfața după ce s-a dat claim la premiu)

 

Modalități prin care puteți acumula aceste puncte:

 1. Pentru activitatea pe canalele de voce se oferă 4 puncte la fiecare 15 minute petrecute.  Boosterii (posesorii de grad "SERIF CU BANI DE NITRO") primesc 8 puncte.
 2. Pentru activitatea pe canalele de text se acordă 2 puncte per mesaj cu minim 15 caractere. Boosterii (posesorii de grad "SERIF CU BANI DE NITRO") primesc 4 puncte.
 3. Pentru răspuns corect la TRIVIA: între 10 și 20 de puncte pe întrebare. Sistemul oferă câte o întrebare de 3 ori pe zi la un interval de 4 ore. (https://imgur.com/a/OsEtS0M)
 4. Răspuns corect la GHICITOARE: între 5 și 10 puncte pe ghicitoare. Sistemul oferă câte o ghicitoare de 3 ori pe zi la un interval de 4 ore. (https://imgur.com/a/OsEtS0M)
 5. Comanda [/getgift] care poate fi utilizată pe canalul "bot_channel" vă oferă între 5 și 10 puncte. Poate fi folosit de 2 ori pe zi, resetându-se în fiecare zi la ora 6:00 dimineața (ora României).

 

Logarea pe pagină se face utilizând API-ul de la Discord (asemănător cu cel al lui Dyno, MEE6 etc.) și datele sunt automat transmise în baza de date.

 

Alte observații:

 • Punctele nu se resetează. Nu se poate face un avans pentru zilele viitoare, însă dacă se întâmplă să ratați o zi, aceasta poate fi recuperată.
 • Premiile pot fi luate o singură dată.
 • Premiile se pot colecta doar când apare un buton CLAIM în chenarul premiului. După ce s-a colectat, premiul chenarului se va colora și butonul o să dispară.
 • Pentru a putea a da claim (referitor pe platforma), dacă nu aveți setat un RPG Account la contul de Discord, nu o să vă lase să dați claim.
 • Fiecare dintre voi trebuie să vă puteți link-ul corespunzător, acesta nu o să fie schimbat dacă îl greșiți.
 • După ce s-a adăugat link-ul de pe profilul vostru, o să aveți acces să deblocați ziua respectivă, dar și să recuperați.
 • Comanda [/acpoints] o să vă redirecționeze către Pass unde o să puteți vedea progresul vostru.
 • Premiile vor fi acordate de către Sartor la fiecare 2-3 zile. 

 

Vă așteptăm pe https://b-zone.ro/discord

 

dkIh083.png

 

În perioada 18 Decembrie - 31 Decembrie rapoartele de activitate vor deveni opționale. Pentru zilele 1-3 Ianuarie nu veți putea primi raport opțional pentru că nu permite sistemul, dar vom informa liderii că veți fi liberi și în acele zile și nu va trebui să intrați pe servere.

 

În perioada 18 Decembrie - 3 Ianuarie warurile vor fi oprite. Se va da drumul la atacuri în data de 3 Ianuarie în intervalul clasic 22:05 - 22:59 pentru warurile care vor reîncepe din 4 Ianuarie.

 

wZm4qag.png

 

V-am pregătit de asemenea o serie de reduceri pe /shop în perioada Crăciunului - Anul Nou.
Reducerile vor fi active în perioada 24 - 31 Decembrie.
Atenție, imaginea de mai sus are doar rol publicitar și nu reprezintă reducerile reale din joc.

 

Ghidul de cumpărături

Pasul 1: Înregistrează-ți un cont pe site-ul https://shop.b-zone.ro sau autentifică-te dacă ai deja cont.
Pasul 2: Adaugă-ți fonduri în contul tău. Vezi tutorialele de încărcare cont aici.
Pasul 3: Transformă creditul în Gold, plasând comenzi de pe pagina Order.
Pasul 4: Cumpără produsele dorite prin comanda [/shop] sau mergi la DealerShip [/buyvehicle]. 
Pasul 5: Bucură-te de achizițiile făcute!
 
Pentru orice nelămurire puteți deschide un ticket pe https://shop.b-zone.ro/submitticket.php

 

Edited by Kelton
Link to comment
Share on other sites

:en: 

 

qMy5uN3.png

 

Before moving on to information about the events we have prepared for you, we would like to keep you updated on what we have been working on recently.

 

As most of you know, SA-MP has not received updates for years. The team that created SA-MP decided not to invest more time in this project. The lack of updates and support from the developers of the client we use has meant limitations and uncertainty for SA-MP communities regarding problems that might appear.

 

A few years ago, we mentioned the rise of a new project called open.mp

At that time, it promised backward compatibility with SA-MP. Broadly speaking, this means that over time, server development can continue with new updates using the open.mp platform, while retaining the functionality of SA-MP and the current SA-MP client that everyone connects to the server with.

 

Years have passed, work on the open.mp project has continued, and recently it has reached a stable form that we can adopt on our server. To do this, multiple technical modifications are needed, working in parallel with two different server versions (one for the current SA-MP server you all play on, and one for an open.mp server in the testing stage). We are doing everything possible to update everything that needs updating and optimize all systems and related components to make this transition to open.mp

 

What does this mean in short? Updates, optimizations, improvements, and perhaps even new things in the future. We hope that once we successfully transition to open.mp, the server will run much smoother, reducing lag and command delay. Overall, we aim for it to perform better than it does now. For the curious, you go down the rabbit hole on https://open.mp/, and from there explore their Git pages, forum, blog, and whatever else they have. 

 

Now, let's move on to the events.

 

j7OmWns.jpeg

 

Same as every year, the Advent Calendar will start on the 1st of December and will be active until the end of the month, on the 31st of December.

ach prize in the calendar can be won by one or more players depending on its type:

 • all.png - all online players with a minimum level of 10 will receive this prize.
 • single.png - a single lucky player, randomly selected from online players with a minimum level of 10 and at least 1 real hour played on that day, will receive this prize.

 

jp3oiq5.png

 

Starting on November 30th, Tanti Mirela makes her appearance again and this time she needs your help. Until December 31st, she has prepared a bunch of tasks for you to do daily, along with plenty of rewards.

 

We've listened to your feedback from previous Quests regarding tasks that involve interacting with other players, and often you couldn't find players to interact with. Therefore, we have eliminated most of these tasks. Furthermore, we have reduced the cooldown for changing tasks to 2 minutes.

 

To start the Quest, use the command /mirela, go to the location indicated on the minimap, and press the Y key at Tanti Mirela. You will receive a set of 5 tasks, 4 easy and 1 more challenging, that you need to complete. You can repeat the quest up to 5 times in a day and recover any missed quest days.

 

 • Main prize: a sum between 30,000$ - 50,000$, 3 - 5 RP and 3 - 5 Gold when finishing each Quest.
 • Secondary prize (choose 2 prizes): between 3-5 Rob Points, between 3-5 Escape Points, between 3-5 Mission Points, between 30-50 Wood, between 30-50 Cotton, between 50-100 Silver, between 30-50 Gold Ingots.
 • Bonus #1: for each 5 Quests you finish you will receive 1 Spin at the Wheel of Fortune.
 • Bonus #2: for each 10 Quests you finish you will choose between a random Crate or a random Skin Fragment.
 • Bonus #3: for each 20 Quests you finish you will receive between 50 and 100 Gold.
 • Bonus #4.1: upon finishing 125 Quests you will receive 1x Car Slot, 1x Hidden Color, 1x Level UP, 1.000 Gold and a special Christmas badge on the website.
 • Bonus #4.2: all players who finish 125 Quests will be added to a RAFFLE that will take place on the 31st of December at 10:00, where there will be 10 winners (online or offline players) of an Onyx skin with the highest characteristics.

 

Note: The skins will be awarded manually. You will be contacted on the website to choose the skin you desire.

 

pVqXQ5F.jpeg

 

The /getgift command is, of course, also available during the quest period and brings you one of the following prizes: between $5,000 and $25,000, between 1 and 5 Respect Points, between 10 and 50 Gold, between 1 and 5 days of Premium Account, between 5 and 10 Mission Points, between 10 and 30 Wood, between 10 and 30 Cotton, between 30 and 60 Silver, between 10 and 30 Gold Ingots.

 

UvFhJfG.jpg

 

The DISCORD B-ZONE team has prepared a truly special contest for you this year.

 

The system is similar to the marathon you are familiar with. It starts each day at 00:00, and points are recorded in the database. Each day has a predetermined number of points in the database.

 

image.png
(interface with the claim option)

 

image.png

(interface after claiming the prize)

 

Ways in which you can accumulate these points:

 1. For activity on voice channels, 4 points are awarded for every 15 minutes spent. Boosters (holders of the "SERIF CU BANI DE NITRO" rank) receive 8 points.
 2. For activity on text channels, 2 points are awarded per message with a minimum of 15 characters. Boosters receive 4 points.
 3. For a correct answer in TRIVIA: between 10 and 20 points per question. The system provides one question three times a day at a 4-hour interval.  (https://imgur.com/a/OsEtS0M)
 4. Correct answer in RIDDLE: between 5 and 10 points per riddle. The system presents one riddle three times a day at a 4-hour interval.  (https://imgur.com/a/OsEtS0M)
 5. The command [/getgift], which can be used in the "bot_channel," offers between 5 and 10 points. It can be used twice a day, resetting every day at 6:00 AM (Romanian time).

 

Logging into the page is done using the Discord API (similar to Dyno, MEE6, etc.), and the data is automatically transmitted to the database.

 

Other observations:

 • The points do not reset. There is no option to advance points for future days, but if you happen to miss a day, it can be recovered.
 • Prizes can be claimed only once.
 • Prizes can be collected only when a CLAIM button appears in the prize box. After claiming, the prize box will be colored, and the button will disappear.
 • To be able to claim (referring to the platform), if you haven't set an RPG Account on your Discord account, you won't be allowed to claim.
 • Each of you must link your corresponding URL, and it won't be changed if you make a mistake.
 • After adding the link from your profile, you will have access to unlock the respective day and also recover it.
 • The command [/acpoints] will redirect you to Pass where you can see your progress.
 • Prizes will be awarded by Sartor every 2-3 days.

 

Join us on https://b-zone.ro/discord

 

dkIh083.png

 

During the period from December 18th to December 31st, activity reports will become optional. For the days of January 1st to January 3rd, you won't be able to receive an optional report because the system does not allow it, but we will inform the leaders that you will be free on those days, and there will be no need to log into the servers.

 

During the period from December 18th to January 3rd, wars will be paused. Attacks will resume on January 3rd in the classic interval from 22:05 to 22:59 for wars that will restart from January 4th.

 

wZm4qag.png

 

We have also prepared discounts on our /shop during Christmas - Nea Years.
Discounts will be active during 24 - 31 December.

Attention, the image above is only used for advertising and does not represent the actual game discounts.

 

Shopping guide

Step 1: Register an account on the https://shop.b-zone.ro website or login if you already have an account.
Step 2: Add funds into your account. See the following tutorials about adding funds to the account aici.
Step 3: Convert the credit in Gold by placing orders from the Order page.
Step 4: Buy the desired products with the [/shop] command or go to the DealerShip [/buyvehicle].
Step 5: Enjoy your new acquisitions!
 
For any misunderstandings you can open a ticket on the shop https://shop.b-zone.ro/submitticket.php 
 
 

 

Edited by Kelton
Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.