Jump to content

Timp rămas până la Black Week

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Black Week a început!

Pentru detalii complete despre promoție click aici

Religia ca materie scolara.

Aylin
 Share

Recommended Posts

Ce parere aveti despre faptul ca religia este impusa ca materie scolara?

Personal, sunt 100% contra. Religia ar trebui sa fie o credinta proprie, intima. Nu mi se pare normal ca niste oameni sa iti impuna ceva, obligandu-te sa crezi orbeste intr-o divinitate care se presupune ca ne-a creat din pamant si care infirma total stiinta. Din fericire pana acum nu studiasem religia la scoala, dar de anul asta ne-au bagat aceasta materie si cand mi-am auzit ilustra profesoara spunandu-ne sa ne ridicam si sa ne facem rugaciunea am crezut ca nu aud bine :)) Nu mi se pare deloc corect ca cineva sa vina si sa-ti impuie capul cu idei preconcepute despre Dumnezeu si Biserica.

Nu vreau sa fiu inteleasa gresit, nu sunt chiar atee - doar ca am o parere diferita despre credinta si eu sustin oamenii care cauta mai presus de lucrurile impuse, care privesc dupa bariere.

Voi ce parere aveti? Sunteti de acord cu religia ca materie scolara? (& va rog, vreau posturi argumentate, nu pentru +1 :) )

Si daca eu as fi atee, ar fi o problema? Sau in general daca un om este ateu, este vreo problema? Este decizia lui si nu vad de ce cineva ar comenta la chestia asta [ma refer la oamenii care sunt extrem de intrigati cand aud ca cineva este ateu].

Revenind la subiect, si eu fac de anu' asta religie [sunt cu Aylin in clasa] si pot spune ca m`a enervat profa cand a venit si a zis "Haideti sa facem rugaciunea". In a treia ora a spus acelasi lucru iar dupa ne`a intrebat de ce nu zicem rugaciunea cuu voce tare. Poate pentru ca nu vrem? Poate pentru ca noua [celor din clasa] ni se pare o tampenie?

Asa cum a zis si Aylin, "nu mi se pare normal ca niste oameni sa iti impuna ceva, obligandu-te sa crezi orbeste intr-o divinitate". Eu una nu am de ce sa cred, prefer stiinta.

De mica am fost "obligata" sa merg la biserica, la slujbele de Paste. De ce? De ce as face asta? Am auzit multe lucruri, de la prieteni, gen: "Sa vezi faza, cand am fost la biserica [asta de Paste] preotu era beat si a aprins lumanarea de unde iei lumina cu bricheta". Frumos asa :)

NU sunt de acord cu religia ca materie scolara, este cea mai mare prostie. Daca tot avem aceasta materie, macar profesoara/profesorul sa nu ne bage niste tampenii pe gat. Ar fi frumos doar sa ne raspunda la intrebari.

Ar fi frumos doar sa ne raspunda la intrebari.

Da, ar fi intr-adevar dragut. Dar sa fim realisti, s-ar putea intampla asta? Elevii vor incerca sa puna fel si fel de intrebari "inchizatoare", sau sa afle care e parerea sa personala despre anumite lucruri pe care Biserica le condamna din varii motive. (exact cum se intampla si la noi in clasa. Si asta ne aduce undeva?) Serios? :)) Chiar credeti ca profesorul respectiv va raspunde sincer? Va raspunde cu ce este etic/moral din punctul de vedere al Bisericii, logic. Sau mai rau, este ferm convins ca lucrurile stau asa cum spune Biserica.

Iar eu una, nu sunt de acord cu asta. Lucrurile nu sunt niciodata albe sau negre, deci multe chestii depind foarte mult de circumstante, si care se pare ca nu sunt luate in cont de Biserica.

Deci, degeaba zic unii ca "vor raspunsuri" de la profesori. Nu vor spune niciodata nimic altceva in afara de ceea ce promoveaza Biserica :-J

La religie poate ar fi ceva daca s-ar discuta nu exclusiv despre crestinism, ci si despre alte religii si credinte (spre exemplu budismul cu reincarnarea, hinduismul, karma sau alte lucruri de genul asta). Asa astea ar contribui la cultura noastra generala si nimeni nu ne-ar impune ce sa credem.

Edited by Aylin

Religia in scoli , este un subiect foarte controversat .

Nu pot spune ca sunt sau nu de acord cu ea.

Dar atata timp cat elevilor li se ofera dreptul de a alege daca doresc sa faca religia sau nu , nu vad unde este problema !

Cel mai bine ar fii ca religia sa se predea doar la calsele 1-4 .

Oricat de mult ne-am dorii , religia nu poate fi scoada din programa scolara !

Din clasa I pana intr-a 11-a am facut cate o ora de religie pe saptamana, 50 de minute. Se remarca usor din postul care a deschis postul ca problema ta e cu profesoara de religie, nu cu materia. Exista si profesori care stiu cum sa faca exact ce trebuie pentru a spune ceva interesant. Deci spui ca in cele 50 de minute tu ai putea face ceva mai bun decat sa asculti niste lucruri de care probabil nu stii? Fie si doar din punctul de vedere al culturii generale, orice materie facuta atat cat trebuie, e buna... si o ora pe saptamana e cat trebuie. Nu te obliga nimeni sa crezi, nu-ti baga nimeni pe gat nimic si in general, doar din punctul de vedere al performantelor scolare, religia e o materie la care iti maresti media. La liceu, regulile sunt clare: daca-i prima sau ultima ora, cei de alta religie (inclusiv cei care motivati de pubertate se considera atei) pot lipsi. Daca nu-i prima sau ultima ora, poti face orice altceva. In restul timpului, noi scriem in caiet titlul lectiei si data si apoi discutii. Nu se poate schimba tot sistemul doar din cauza unor anumiti profesori. E gresit sa iti doresti sa iesi din scoala fara sa ai macar idee despre un anumit subiect.

Nu, nu am absolut nicio problema cu profesoara de religie, o stiu doar de doua saptamani, iar pana acum am avut aceeasi parere despre religia ca materie deci iese din discutie problema profesoarei care imi este antipatica.

In al doilea rand, intr-un fel n-ai dreptate cand ai spus ca nu iti sunt bagate lucrurile pe gat. Faptul ca o persoana sta in fata ta 50 de minute spunandu-ti ca Biserica este infailibila si te ia cu domnul Iisus in jos si-n sus, si face o fata gen "O_O" la orice observatie care contrazice valorile impuse de institutia asta.. mda, mi se pare ca se vrea a fi putin influentabila.

Si ca sa-ti raspund totusi la intrebarea retorica, mda, as avea altceva de facut in acele 50 de minute in afara de-a asculta chestiile astea, pe care mai mult sau mai putin le stiam deja din generala.

Nu am nimic personal cu tine, dar totusi mi se pare ca postul tau nu e prea obiectiv, ci mai mult ai incercat sa-mi demonstrezi de ce nu am dreptate in ceea ce cred cu privire la subiectul asta. Voiam alte pareri, nu sa ma convinga cineva ca nu e buna atitudinea mea :)

Edited by Aylin

Din clasa I pana intr-a 11-a am facut cate o ora de religie pe saptamana, 50 de minute. Se remarca usor din postul care a deschis postul ca problema ta e cu profesoara de religie, nu cu materia. Exista si profesori care stiu cum sa faca exact ce trebuie pentru a spune ceva interesant. Deci spui ca in cele 50 de minute tu ai putea face ceva mai bun decat sa asculti niste lucruri de care probabil nu stii? Fie si doar din punctul de vedere al culturii generale, orice materie facuta atat cat trebuie, e buna... si o ora pe saptamana e cat trebuie. Nu te obliga nimeni sa crezi, nu-ti baga nimeni pe gat nimic si in general, doar din punctul de vedere al performantelor scolare, religia e o materie la care iti maresti media. La liceu, regulile sunt clare: daca-i prima sau ultima ora, cei de alta religie (inclusiv cei care motivati de pubertate se considera atei) pot lipsi. Daca nu-i prima sau ultima ora, poti face orice altceva. In restul timpului, noi scriem in caiet titlul lectiei si data si apoi discutii. Nu se poate schimba tot sistemul doar din cauza unor anumiti profesori. E gresit sa iti doresti sa iesi din scoala fara sa ai macar idee despre un anumit subiect.

Sa o luam altfel . Post-ul tau frizeaza imbecilitatea , ce rost mai are sa stau la ora de religie atata timp cat eu nu cred in Dumnezeu ?

Ai spus ceva de pubertate si atei , complet de acord , dar asta nu inseamna ca suntem si cativa care nu ne numim atei doar de dragul de a ne auto-proclama . Eu unul , iti pot combate Biblia de cap la coada .

Religia , sau mai bine zis credinta , nu este decat o carja a umanitatii . Daca ai pune mana pe o carte in timpul orei de religie , in loc sa discuti cu un oligofren de profesor care la intrebarea "Daca Dumnezeu este atotputernic , poate el oare creea o roca atat de mare incat sa nu o poata ridica" va ramane ca un copil la dentist !

Profesorii de religie nu stiu altceva decat sa predea mecanic , la nivel teoretic . Si nu imi spune ca tu ai un profesor care rupe gura targului ca nu te cred .

Dar , intr-un final , sunt de acord cu tine , nu putem schimba sistemul de invatamant .

Raman la parerea mea , o cerere la vremea ei tine religia si vesnica ei imbecilitate departe !

Nu mi se pare un lucru prea stralucit.De exemplu,eu am un coleg,care crede este ateu si crede in Satana,in fine,asta e treaba lui.Si da,cand intra profesoara in clasa,trebuie sa ne ridicam sa ne zicem rugaciunea.

Nu mi se pare un lucru prea stralucit.De exemplu,eu am un coleg,care crede este ateu si crede in Satana,in fine,asta e treaba lui.Si da,cand intra profesoara in clasa,trebuie sa ne ridicam sa ne zicem rugaciunea.

Post-ul tau se poate incadra cu usurinta la ciclul "Hai sa ne bagam in seama de dragul copilariei noastre frustrate unde ne-am luat bataie de la parinti"

"Crede este ateu si crede in Satana , in fine asta e treaba lui.Si da,cand intra profesoara in clasa,trebuie sa ne ridicam sa zicem rugaciunea"

Sa incercam sa o luam de la inceput !

Tu zici ca , colegul tau este ateu si crede in Satana ! Probabil este doar un copil fara o definite precisa a cuvantului ateu , oricand ai ocazia , stimuleaza-l cu o palma peste ceafa (asa , parinteste cum iti luai si tu cand aveai 5 ani si te prindea ma-ta la furat in sat)

Spui ca atunci cand intra profesoara trebuie sa va ridicati sa ziceti rugaciunea . Pana aici toate bune , de ridicat trebuie sa te ridici din respect pentru interlocutorul tau , rugaciunea nu este obligat sa o spui decat daca tu crezi in aceea rugaciune , daca nu , ar trebui sa ai o discutie cu profesoara ta si sa ii explici ca tu nu crezi in religie crestin-ortodoxa ! Dar pentru asta ai nevoie si de niste motive , nu doar sa fim atei de dragul de a fi mai smekeri.

In rest, esti un cretin detestabil !

Toate cele bune !

Edited by HighIq

Nu, nu am absolut nicio problema cu profesoara de religie, o stiu doar de doua saptamani, iar pana acum am avut aceeasi parere despre religia ca materie deci iese din discutie problema profesoarei care imi este antipatica.

In al doilea rand, intr-un fel n-ai dreptate cand ai spus ca nu iti sunt bagate lucrurile pe gat. Faptul ca o persoana sta in fata ta 50 de minute spunandu-ti ca Biserica este infailibila si te ia cu domnul Iisus in jos si-n sus, si face o fata gen "O_O" la orice observatie care contrazice valorile impuse de institutia asta.. mda, mi se pare ca se vrea a fi putin influentabila.

Si ca sa-ti raspund totusi la intrebarea retorica, mda, as avea altceva de facut in acele 50 de minute in afara de-a asculta chestiile astea, pe care mai mult sau mai putin le stiam deja din generala.

Nu am nimic personal cu tine, dar totusi mi se pare ca postul tau nu e prea obiectiv, ci mai mult ai incercat sa-mi demonstrezi de ce nu am dreptate in ceea ce cred cu privire la subiectul asta. Voiam alte pareri, nu sa ma convinga cineva ca nu e buna atitudinea mea :)

Sa o luam altfel . Post-ul tau frizeaza imbecilitatea , ce rost mai are sa stau la ora de religie atata timp cat eu nu cred in Dumnezeu ?

Ai spus ceva de pubertate si atei , complet de acord , dar asta nu inseamna ca suntem si cativa care nu ne numim atei doar de dragul de a ne auto-proclama . Eu unul , iti pot combate Biblia de cap la coada .

Religia , sau mai bine zis credinta , nu este decat o carja a umanitatii . Daca ai pune mana pe o carte in timpul orei de religie , in loc sa discuti cu un oligofren de profesor care la intrebarea "Daca Dumnezeu este atotputernic , poate el oare creea o roca atat de mare incat sa nu o poata ridica" va ramane ca un copil la dentist !

Profesorii de religie nu stiu altceva decat sa predea mecanic , la nivel teoretic . Si nu imi spune ca tu ai un profesor care rupe gura targului ca nu te cred .

Dar , intr-un final , sunt de acord cu tine , nu putem schimba sistemul de invatamant .

Raman la parerea mea , o cerere la vremea ei tine religia si vesnica ei imbecilitate departe !

Post-ul tau se poate incadra cu usurinta la ciclul "Hai sa ne bagam in seama de dragul copilariei noastre frustrate unde ne-am luat bataie de la parinti"

"Crede este ateu si crede in Satana , in fine asta e treaba lui.Si da,cand intra profesoara in clasa,trebuie sa ne ridicam sa zicem rugaciunea"

Sa incercam sa o luam de la inceput !

Tu zici ca , colegul tau este ateu si crede in Satana ! Probabil este doar un copil fara o definite precisa a cuvantului ateu , oricand ai ocazia , stimuleaza-l cu o palma peste ceafa (asa , parinteste cum iti luai si tu cand aveai 5 ani si te prindea ma-ta la furat in sat)

Spui ca atunci cand intra profesoara trebuie sa va ridicati sa ziceti rugaciunea . Pana aici toate bune , de ridicat trebuie sa te ridici din respect pentru interlocutorul tau , rugaciunea nu este obligat sa o spui decat daca tu crezi in aceea rugaciune , daca nu , ar trebui sa ai o discutie cu profesoara ta si sa ii explici ca tu nu crezi in religie crestin-ortodoxa ! Dar pentru asta ai nevoie si de niste motive , nu doar sa fim atei de dragul de a fi mai smekeri.

In rest, esti un cretin detestabil !

Toate cele bune !

Usor tati, ai grija cu comentariile aruncate aiurea."Frizeaza imbecilitatea" ? Vezi ca regulamentul tocmai a fost imbunatatit, ai grija sa nu te incadrezi la una din sanctiuni.

Pe langa asta, ma bucur ca postati si ca discutati subiectul asta.

Pentru toti care au postat aici, daca nu va intereseaza ce spune profesorul de religie nu sunteti obligati sa il ascultati.Va duceti la secretariat, faceti o cerere prin care spuneti ca nu vreti sa participati la ora de religie si indiferent ca este prima/ultima/a 2-a ora, veti avea dreptul sa va duceti la alta clasa.

Cat despre obligativitatea acestei materii, total eronat ce s-a spus mai sus.Indiferent ca aceasta materie va fii optionala, tot va fii aleasa de mase (de copii) pentru ca se dau note mari.Cat despre raspunsul in sine, eu zic ca ar trebui scoasa si facuta ca materie electiva.

Cat despre primul post, Aylin, sunt de acord cu tine.Si eu sustin oamenii care vor sa afle lucruri dincolo de "bariera".

Nu esti de acord cu ce am spus sau nu esti de acord cu modul in care am spus-o ?

Cat despre faptul ca este o materie obligatorie , la clasele 1-4 , nu elevii aleg , ci parintii . Nu ai ce sa-i faci !

Nu esti de acord cu ce am spus sau nu esti de acord cu modul in care am spus-o ?

Cat despre faptul ca este o materie obligatorie , la clasele 1-4 , nu elevii aleg , ci parintii . Nu ai ce sa-i faci !

Din moment ce am spus mai usor cu propozitii gen "frizeaza imbecilitatea" e clar ca nu sunt de acord cu modul de exprimare.

La clasele 1-4 mi se pare normal sa fie, pentru ca indiferent ce religie sustii, nu inseamna ca trebuie sa o renegi pe alta.Asa ca, putine informatii despre Crestinism nu mi se pare big deal.

Sincer ? Este o materie ca toate celelalte. Este bine sa faci Religie pentru a invata mai multe despre Dumnezeu. La scoala nu te obliga sa faci Religia daca chiar nu vrei ..

Eu zic ca o ora de Religie nu strica si poti cunoaste multe prin ora aceea daca esti atent.

O mare PROSTIE ! Nici nu exista dovezi ca "Dumnezeu" exista si totusi este o materie scolara... Nu sunt anti-religie , nu ma intereseaza daca exista sau nu, nu ma intereseaza ca tu [ oricine citeste postul asta ] crezi in "Dumnezeu" ,atat timp cat pastrezi pentru tine ..

Sincer eu nu vad rostul acestei disciplinei , mai ales in liceu ! Deoarece la acea ora se face numa caterinca si nimenui nu-i pasa ce vorbeste profa ! Dupa parerea mea ar trebui sa se scoata din orarul celor de la liceu !

Daca este o materie scolara inseamna ca este folositoare la ceva. Depinde si de profesor, elevii il vad mai bun si profita de acest lucru, nu cred ca este un lucru corect fata de acesta, ar trebui sa-l respecte cum face si profesorul cu ei.

Materia aceasta ajuta si la marirea notei.

Edited by Sebha

IN OPINIA MEA RELIGIA AR TREB SA VINA UN PREOT LA ORE SA NE POVESTEASCA CEVA DE IISUS HRISTOS SA NE INVETE O RUGACIUNE SI ATAT NU CA ACUMA TEST LA RELIGIE :O :O SAU NUSH ALTE PROSTI DECI RELIGIA AR TREB SA FIE ALTERNATIVA

Eu cred ca religia ar trebui sa fie numai pentru clasele 1-8 ca sa te invete cate ceva depre Iisus Hristos, cum sa te rogi, cum sa te comporti in biserica si cum sa nu mai faci pacate. Eu cred ca pana in clasa 8 nu iti strica o medie de 10 in plus. In orele de religie, profesoara ne povesteste o pilda sau ceva din Biblie, iar la sfarsit ne pune cateva intrebari, iar cine a fost activ si atent ia nota, asa procedeaza la mine la scoala, la toate clasele. NU sunt nici de cum de acord cu testele la aceasta materie.

Eu sunt deacord cu Religia, deoarece ai dreptul sa alegi daca vrei sa faci s-au nu... si am vazut ca multi a-ti spus ca nu credeti in rugaciuni si in Dumnezeu etc...

Dar ce pierzi daca crezi in Dumnezeu?

Te afecteaza cu ceva?

Te incurca?...Eu zic ca nu...

Dar daca nu crezi, si Dumnezeu chiar exista?...

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.